Maalthuis logo

5x lichte maaltijden die je moet proberen!

16/08/2022

Is het een warme zomer en heb je niet zin in zo'n forse maaltijd of probeer je een beetje af te vallen. Redenen om een keer te kiezen voor een lichte maaltijd. Het is zeker niet de bedoeling om jezelf uit te hongeren of expres maaltijden te eten die laag in calorieën zijn, maar een lichte maaltijd is lekker voor tussendoor of om eens af te wisselen.

Hoe ziet een lichte maaltijd er uit?

Bij een lichte maaltijd is het belangrijk dat je goed en gezond eet. Dit betekent dat je groentes niet mag overslaan. Daarnaast is het de bedoeling dat de maaltijd niet zwaar op de maag ligt, vandaar de naam 'lichte maaltijd'. Gewoon lekker als tussendoor of als je een keer niet hongerig bent. 

In veel gevallen denk je bij een maaltijd die licht is aan een standaard salade met groentes, maar niets is minder waar. In dit blog geef ik je inspiratie voor vijf heerlijke maaltijden recepten die niet zwaar op de maag vallen. Daarnaast geef ik je nog een aantal bonustips die je niet mag missen!

1. Groene groenten met zalm

De groene groenten met zalm is een uitstekend recept als je houdt van vis. Dit recept is makkelijk klaar te maken in de oven. Je doet de groene groentes en de zalm in zilverfolie. Vervolgens doe je het pakketje in de oven en laat je het stomen voor ongeveer 45 minuten in de oven. Vervolgens is jou lichte maaltijd met zalm en groente klaar!

Zalm op groene groenten

2. Indiase bloemkool met ananas

Een andere aanrader is de Indiase bloemkool met ananas. Wederom een heerlijke maaltijd die licht op de maag valt. De ananas en de yoghurtdressing in dit gerecht maakt het geheel lekker fris en door de Indiase bloemkool en de kerrie krijgt de gerecht een lekkere Oosterse smaak. Een aanrader!

Indiase bloemkool met ananas

3. Vietnamse summer rolls

De Vietnamse summer rolls zijn de ultieme lichte maaltijd. Het gerecht wordt onder andere bereid met rijstvellen, kip en een variatie een heerlijke groentes. Niet alleen lekker, maar ook leuk is het om dit recept thuis te maken. Houd je van de Vietnamse keuken? Dan moet je dit recept thuis proberen.

Summer rolls

4. Pho met een zachtgekookt ei

Het laatste recept in een Pho met een zachtgekookt eitjes. Dit recept is bedoeld als je een keer zin hebt in een soep. Het gerecht is ook uitstekend om te serveren als een voorgerecht tijdens een dinertje. Door het ontbreken van vlees of vis is dit gerecht ook helemaal vegetarisch!

5. Fajita’s

Ben je een vleesliefhebber, dan hebben we hier het gerecht dat waar jij helemaal van gaat genieten. Heerlijk vlees op tortilla wraps in combinatie met fijne groentes en een frisse yoghurtdressing. Probeer het vandaag en we weten zeker dat je er van gaat genieten.

Fajita's

Heb je inspiratie opgedaan en heb je zin om aan de slag te gaan met het bereiden van een heerlijke lichte maaltijd? Bekijk dan eens onze opties om super gemakkelijk je boodschappen thuis te laten bezorgen. Zo hoef je zelf de deur niet uit en kun je soms al binnen 15 minuten beginnen met koken. We geven je hier een overzicht van de beste flitsbezorgers in jouw stad!

Maalthuis logo
Een concept van Blond & Blond
crossmenu