Maalthuis logo
Maalthuis logo

Ben je van plan binnenkort voor de eerste keer een maaltijdbox te nemen, dan zijn er een aantal handige zaken die je van tevoren moet weten. In dit blog vertellen we je alles dat je moet weten om je voor te breiden op je eerste maaltijdbox. Een kleine hint vooraf; je moet nog wel even naar de supermarkt.

Boodschappen doen

Voordat in één van de komende dagen je eerste maaltijdbox voor de deur staat is het goed om te weten dat je waarschijnlijk nog boodschappen moet gaan doen. Bij de maaltijdboxen van bijvoorbeeld HelloFresh dien je voor de meeste recepten eigen ingrediënten toe te voegen. We geven je een voorbeeld van een aantal ingrediënten die je zoal zelf moet aanschaffen:

  • Zout en peper
  • Witte wijnazijn
  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Bakboter
  • en meer

Nadat je jouw eerste maaltijdbox hebt ontvangen kun je op de receptenkaarten bekijken welke ingrediënten je zelf moet inbrengen in het gerecht. Doe dit dus direct voor alle recepten om te voorkomen dat je op één van de dagen erachter komt dat je nog naar de supermarkt moet.

Boodschappen

Houdbaarheid van de verse producten

Voor je eerste maaltijdbox heb je waarschijnlijk een aantal heerlijke recepten uitgekozen om zelf te gaan bereiden. Onderdeel van deze gerechten zijn verse producten met een korte houdbaarheidsdatum. Hierbij moet je denken aan ingrediënten zoals vlees, vis, fruit en groenten.

Het nadeel van ingrediënten met een korte houdbaarheidsdatum is dat je wel goed je maaltijden moet gaan plannen. Na het ontvangen van je maaltijdbox is het dus slim om goed te kijken naar de houdbaarheidsdatum van alle ingrediënten die je hebt ontvangen. Plan op basis daarvan je maaltijden in om te voorkomen dat ingrediënten over de datum zijn op het moment dat je het gerecht wilt gaan maken.

Een ruime koelkast

Iets anders waar je rekening mee moet houden is dat je ruimte in de koelkast overhoudt voor alle verse ingrediënten. Afhankelijk van het aantal maaltijden en het aantal personen krijg je een ruime hoeveelheid groenten, fruit, vlees en vis thuisbezorgd. Veel hiervan moet gekoeld worden bewaard en dat houdt in dat je een ruime koelkast nodig hebt met voldoende ruimte.

Meestal zitten de ingrediënten is gemakkelijke zakjes bewaard, op deze manier kun je één zak uit de koelkast halen waarna je direct alle juiste ingrediënten uit de koelkast haalt die nodig zijn voor het recept. Mocht de ruimte in je koelkast het toelaten, dan is dit de ideale manier om alles uit je maaltijdbox te bewaren in de koelkast.

Vergeet niet op tijd je recepten te kiezen

Ben je heerlijk aan het genieten van de maaltijden uit je eerste maaltijdbox, vergeet dan niet op tijd nieuwe recepten te kiezen voor je volgende maaltijdbox. Bij bijvoorbeeld één van de beste maaltijdbox aanbieders; HelloFresh, dien je de recepten voor volgende week voor woensdagavond 23:59 door te geven. Ben je te laat? Dan krijg je recepten die HelloFresh voor jou heeft geselecteerd.

Hetzelfde geldt ook voor het pauzeren van je maaltijdbox voor één week. Het pauzeren van een box is met name handig als je één of twee weken op vakantie gaat, maar vergeet dit dan niet op tijd aan je maaltijdbox-aanbieder door te geven!

We hopen dat je volop gaat genieten van je eerste maaltijdbox en blijft genieten van verrassende en gezonde maaltijden. Vergeet alleen niet dat je waarschijnlijk zelf nog een aantal boodschappen moet doen, je maaltijden goed indeelt en zorgt voor voldoende ruimte in je koelkast.

Maalthuis logo
Een concept van Blond & Blond
Maalthuis logo
Een concept van Blond & Blond
crossmenu