Maalthuis logo

Hoe bezorgen flitsbezorgers zo snel boodschappen?

11/04/2022

Vraag jij je soms ook wel eens af hoe flitsbezorgers er voor zorgen dat ze jouw boodschappen zo snel (soms binnen wel 10 minuten) bij jou thuisbezorgen? Het is ideaal voor een snelle boodschap van bijvoorbeeld ingrediënten die je bent vergeten of die lekkere snack 's avonds waarvoor je geen zin meer hebt om de deur uit te moeten. In dit blog geven we je een kijkje in de keuken bij flitsbezorgers en vertellen we je alles over hoe flitsbezorgers er voor zorgen dat ze met een flits bij jou voor huis staan.

Flitsbezorgers zijn dicht bij jou in de buurt

Eén van redenen waarom flitsbezorgers zoals Flink en Gorillas zo snel bij jou kunnen bezorgen is de afstand tussen jou en het magazijn van de partij die jouw boodschappen razendsnel thuisbezorgd. Flitsbezorgers zijn op dit moment alleen actief in de grote steden en dat heeft een reden; mensen wonen dicht op elkaar. Hierdoor kunnen ze met één magazijn een groot gebied van de stad van boodschappen voorzien. Dit gaat een stuk moeilijker in kleine dorpen.

Sommige flitsbezorgers hebben in de echt grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam meerdere magazijnen om verschillende delen van de stad te bedekken. Dit lappendeken van magazijnen zorgt voor een nog kortere reistijd tussen jouw huis en de bezorger.

Wil je weten welke flitsbezorger de snelste is? Bekijk wie de beste flitsbezorger is.

Veel bezorgers

Met alleen een magazijn ben je er nog niet, het is voor flitsbezorgers van groot belang altijd één of meerdere bezorgers klaar te hebben staan bij het magazijn. Op die manier kunnen de boodschappen razendsnel gepakt worden en direct worden bezorgd.

Dit is anders dan bij diensten zoals Thuisbezorgd of Uber Eats waar een bestelling geplaatst wordt, de bestelling gemaakt wordt, de bezorger naar het restaurant moet fietsen en daarna weg brengt. Bij flitsbezorgers staat er altijd een bezorger klaar om op de fiets te springen!

Bezorger op fiets

Elektrische (bak)fietsen

Inmiddels kan het je niet ontgaan zijn, in het straatbeeld komen steeds meer elektrische (bak)fietsen voorbij van alle aanbieders die je je maar kunt verzinnen. Niet alleen de fietsen van flitsbezorgers fietsen rond in de stad om boodschappen rond te brengen, maar ook bezorgers van maaltijd diensten.

Door het gebruik van elektrische fietsen zijn de bezorgers van de flitsdiensten wendbaar en kunnen ze makkelijk in alle hoeken van de stad komen. Dit is anders dan met de auto waar je veel last hebt van het verkeer in de stad.

Het gebruik van bakfietsen zorgt er daarnaast voor dat bezorgers niet alleen één adres langsgaan met één boodschap, maar meerdere adressen met meerdere boodschappen. Dit voorkomt dat bezorgers heen-en-weer moeten naar het magazijn en meerdere bestellingen in een keer kunnen afhandelen.

Iedereen heeft zijn eigen rol

Bij flitsbezorgers is het gewoonlijk dat er speciale medewerkers zijn die de boodschappen inpakken en klaarzetten. Je dacht misschien dat de bezorgers ook de boodschappen uit het magazijn haalden, maar dit is dus niet het geval. Door deze strakke rolverdeling is het proces van bestelling tot bezorging efficiënt en super snel.

Magazijnen zijn efficiënt ingedeeld

Anders dan bij een normale supermarkten kun je zelf geen boodschappen doen in het magazijn van een flitsbezorger, alles gaat digitaal. Doordat er alleen medewerkers van de flitsbezorger werken in het magazijn is alles zo efficiënt als mogelijk ingericht. Geen grote gangpaden, maar smalle hoge schappen. De magazijnen van flitsbezorgers zijn in de meeste gevallen ook maar klein, omdat de magazijnen meestal gevestigd zijn in voormalige winkelpanden, zoals in Groningen.

Kleine supermarkt

We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van hoe flitsbezorger werken en hoe zij er voor zorgen dat ze zo snel jouw favoriete boodschappen bij je thuisbezorgen. De combinatie van veel magazijnen, een efficiënte indeling/proces en veel bezorgers zorgt ervoor dat boodschappen soms binnen 10 minuten bij jou op de stoep staan!

Maalthuis logo
Een concept van Blond & Blond
crossmenu